Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kronärtskockspesto med valnötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 420 g kokta kronärtskockshjärtan (på burk)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 40 g pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft, lite finrivet citronskal
  • 2 msk färsk, finriven parmesanost
  • ¼ tsk salt
  • svartpeppar eller vitpeppar, malen

Topping

  • ½ dl valnötter

Så här gör du

  1. Mixa kronärtskocksbottnarna med vitlöken och pinjenötterna.
  2. Droppa i olivolja. Vänd i citronsaft, citronskal och parmesanost.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka valnötterna grovt och strö över.