Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krispigt kycklingbröst med chermoula och ljummen rödbetssallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

En ljuvlig och vacker rätt med en hemmagjord variant på rödbetssallad. Recept av Tom Sjöstedt.

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

  • 4 st kycklingbröst eller kycklinglårfilé med skinn
  • salt och peppar
  • olivolja
  • smör
  • 1 st krossad vitlök

Chermoula

  • 1 knippe bladpersilja (ca 2 krukor)
  • 1 dl koriander (ca 2-3 krukor)
  • 1 1 ⁄2 röd färsk chili, urgröpt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl olivolja
  • 1 ⁄2 citron, skalet
  • Salt

Ljummen rödbetsallad

  • 400 g rödbetor, kokta och klyftade
  • 50 g rosésallad
  • 200 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 2 tsk ättika
  • 1 msk socker
  • 1 msk olivolja

Så här gör du

  1. Kycklingen: Salta och peppra kycklingen. Stek i olja och smör på skinnsidan först så den blir riktig krispig. Bryn på andra sidan och baka klart i ugnen på 100° tills ca 65-72° i innertemperatur.
  2. Chermoula: Mixa allt i en liten matberedare. Smaka av med salt.
  3. Rödbetsallad: Skär rödkålen i grova bitar och stek i olivolja så den mjuknar något. Tillsätt skivad rödlök och rödbetor. Blanda ner ättika och socker. Låt fräsa någon minut och avsluta med att tillsätta rosésallad precis innan servering. Smaka av med salt.