Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krispig sockerkaka med cornflakes

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

För mig behöver inte en sockerkaka ha den typiska formen, utan kan ha flera olika sorter. Vem har sagt att sockerkaka kan endast ha bär eller choklad i sig? Därför testade jag något nytt som gav extra frasighet och sötma. Det blev nämligen cornflakes i kakan både hela och krossade. Det gäller att äta kakan färsk och inte ställa in den i kylen eller frysen för då blir cornflakes mjuka.

Ingredienser

10 portioner
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 5 dl cornflakes
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver

Så här gör du

  1. Smörj formen och sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Smält fettet i en skål och häll i mjölken. Blandningen ska helst vara små varm.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt.
  4. Tillsätt mjölk blandningen.
  5. Rör ner mjöl och bakpulver.
  6. Krossa 2 dl cornflakes med näven och blanda i 3 dl hela cornflakes i smeten.
  7. Grädda i neder delen av ugnen mellan 35- 40 minuter eller till kakan inte längre är klibbig i mitten.
  8. Serva den sval.