Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krispig sallad med champinjoner, sparris och löskokta ägg

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 1 litet huvud isbergssallad
  • 200 g champinjoner
  • 50 g vattenkrasse
  • 1 litet knippe salladssparris (gärna prima verde)
  • 4 löskokta ekologiska ägg
  • Vinägrett:
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3/4 dl olivolja

Så här gör du

  1. salt och svartpeppar
  2. Koka äggen och låt dem svalna i kallt vatten, så är de lättare att skala.
  3. Skölj och plocka isär bladen på isbergssalladen. Klappa bladen torra i handduk eller i en salladsslunga. Skölj även vattenkrassen och låt den rinna av i ett durkslag.
  4. Skölj och snitta sparrisen på längden. Borsta champinjonerna och halvera dem.
  5. Blanda ingredienserna (utom sparris) i en stor salladsskål eller på tallrikar. Dekorera med ägghalvor och sparris och servera med vinägretten separat, så att salladen behåller konsistensen. Bitar av baguette med smör är gott att servera till.