Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krispig daimtårta på kladdkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 79 st har redan röstat

En riktigt smarrig klassiker! Kom ihåg att ta fram kakan ur frysen ungefär en halvtimme innan den ska ätas.

Läs också: 3 enkla knep som gör din kladdkaka ännu godare

Sugen på chokladkaka med lakrits – testa det här receptet

Ingredienser

1 portion

Kladdkakebotten

  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 1 ⁄2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao

Daimglass

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 dubbel-Daim

Till garnering

  • 1 Daim, hackad

Så här gör du

  1. Kladdkakebotten: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, cirka 24 centimeter i diameter.
  2. Smält smöret. Rör ihop ägg och strösocker. Rör i smöret.
  3. Sikta i de torra ingredienserna och blanda ihop smeten.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 10–12 minuter. Ta ut kakan och ställ den i kylen tills den är helt kall.
  5. Daimglass: Vispa upp grädden. Vispa i en annan bunke upp äggulor, florsocker och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Hacka Daimen och vänd ner i smeten, vänd sist ner den vispade grädden.
  6. Häll smeten över chokladbotten i formen. Ställ in formen i frysen i 5–6 timmar. Sätt plastfolie över om den ska förvaras längre i frysen.
  7. Garnera med hackad Daim före servering.
2 kommentarer om "Krispig daimtårta på kladdkaka"
  • Hanna Stenros
    Hanna Stenros

    Den var lätt att laga, men väldigt blöt i mitten när jag tog den ur ugnen men jag har för mig att kladdkaka ska se ut så och bara vara torr i kanterna och på ytan. Vi hade ingen dajm så jag tog mini marshmallows i gräddsmeten det gick det med. Få se om det smakar sedan. Vi hade lite stök i köket då min man lagade finsk makaronilåda och jag bakade på samma gång men det gick rätt hyggligt. Så jag skulle nog säga att det här grejar en nybörjare.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Hanna Stenros

      Hej Hanna, tack för trevlig kommentar. Hoppas minimarshmallows-tårtan blev god 🙂
      Med vänliga hälsningar, Mitt kök-redaktionen