Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krispig coleslaw extra allt

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 300 g rödkål
  • 300 g vitkål
  • 1 st morot (grovt riven)
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 st äpple (gärna Granny Smith)
  • 3 msk majonnäs
  • 2,5 dl matyoghurt
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm senapspulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hackade rostade valnötter

Så här gör du

  1. Strimla kålen fint. Tillsätt moroten. Skala, dela och skär löken i tunna skivor.Lägg sen allt i en bunke och tillsätt salt. Låt vila i 30 minuter.
  2. Krama ut vätskan ur grönsakerna och lägg i en skål.
  3. Dela, kärna ur och skär äpplet i små tärningar och blanda med kål och morot.
  4. Blanda majonnäs, matyoghurt, strösocker, vitvinsvinäger, citronjuice, pressad vitlök senapspulver och svartpeppar. Häll sen detta över kålen och blanda tills du får den önskade krämighet.
  5. Innan servering strö över valnötterna.