Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krispig brunkål – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Här kommer en krispig och het julsallad på brunkål i stekpanna som garanterat kommer få fart på tomtenissarna vid ditt julbord! Den runda smaken av brynt svartkål får en kryddig hetta av färsk chili och ingefära samt knaprighet från sesamfrön, som såklart kan uteslutas eller serveras separat.

Ingredienser

8 portioner
  • 500 g vitkål
  • 1 st röd peppar
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk olja
  • 1 dl mörk sirap
  • 125 g skuren svartkål
  • 4 st sticklökar
  • 1 st lime
  • salt och peppar
  • 2 msk sesamfrön

Så här gör du

  1. Ansa och strimla vitkålen tunt. Dela, kärna ur och strimla chilin. Riv ingefäran.
  2. Stek vitkålen mjuk i oljan i en stor stekpanna eller stekgryta. Tillsätt chili, ingefära och sirap och låt det fräsa med tills kålen börjar mörkna, ca 3 minuter.
  3. Ansa och skiva sticklöken. Rör i sticklöken och svartkålen. Pressa över saften från limen. Låt vätskan koka in och smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Strö sesamfröna över brunkålen och servera.
Du kanske även gillar