Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krispig brunkål – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 500 g vitkål
  • 1 st röd peppar
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk olja
  • 1 dl mörk sirap
  • 125 g skuren svartkål
  • 4 st sticklökar
  • 1 st lime
  • salt och peppar
  • 2 msk sesamfrön

Så här gör du

  1. Ansa och strimla vitkålen tunt. Dela, kärna ur och strimla chilin. Riv ingefäran.
  2. Stek vitkålen mjuk i oljan i en stor stekpanna eller stekgryta. Tillsätt chili, ingefära och sirap och låt det fräsa med tills kålen börjar mörkna, ca 3 minuter.
  3. Ansa och skiva sticklöken. Rör i sticklöken och svartkålen. Pressa över saften från limen. Låt vätskan koka in och smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Strö sesamfröna över brunkålen och servera.