Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krispig brunkål – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 500 g vitkål
  • 1 st röd peppar
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk olja
  • 1 dl mörk sirap
  • 125 g skuren svartkål
  • 4 st sticklökar
  • 1 st lime
  • salt och peppar
  • 2 msk sesamfrön

Så här gör du

  1. Ansa och strimla vitkålen tunt. Dela, kärna ur och strimla chilin. Riv ingefäran.
  2. Stek vitkålen mjuk i oljan i en stor stekpanna eller stekgryta. Tillsätt chili, ingefära och sirap och låt det fräsa med tills kålen börjar mörkna, ca 3 minuter.
  3. Ansa och skiva sticklöken. Rör i sticklöken och svartkålen. Pressa över saften från limen. Låt vätskan koka in och smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Strö sesamfröna över brunkålen och servera.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.