Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kreolskans varma bulgursallad


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Kreolskans gryta har blivit en kär klassisker för många. Här har den gett inspiration åt en mättanade och varm höstsallad med kyckling, chorizo, oliver, cornichoner och syltlök. En klick getostkräm till blir pricken över i.


Ingredienser

4 portioner

  • 3 dl bulgur

  • 6 dl vatten

  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 
300 g kycklingbröst

  • 200 g chorizo

  • 2 vitlöksklyftor

  • smör

  • flingsalt & nymald peppar

  • 250 g cocktailtomater

  • 1 rödlök

  • 1 dl svarta oliver

  • 1 dl cornichoner

  • 1 dl syltlök

  • 1 dl repade oreganoblad

  • 1 dl hackad persilja

  • 2 msk pressad citron

  • 2 msk olivolja


Getostkräm:


  • 250 g kesella

  • 200 g getost


Så här gör du

  1. Koka bulgurgrynen under lock i buljongen enligt förpackningen. Håll grynen varma.

  2. Skär kycklingen i små bitar, skiva chorizon och hacka vitlöken. Stek i smör i en stekpanna. tills kycklingen är genomstekt. Krydda med salt och peppar.

  3. Dela tomaterna och skär löken i klyftor.

  4. Blanda bulgur, kycklingfräs, tomater, lök, oliver, delade cornichoner, syltlök, örter, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

  5. Mixa ingredienserna till ostkrämen och servera till.