Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kreolsk gryta med kycklingfilé


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 117 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g kycklingfilé
  • 
smör

  • salt

  • nymald peppar

  • 200 g kryddig korv, till exempel chorizo

  • 1 gul lök

  • 1 röd paprika

  • 1 msk vetemjöl

  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 2 dl vatten

  • 1 1/2 msk kalvfond

  • 1 tsk oregano

  • 1 dl svarta oliver

  • 1 dl cornichoner

  • 1 dl syltlök

  • 2 dl ris

Så här gör du

  1. Koka riset enligt anvisning.
  2. Skär kycklingfilén i tjocka skivor och bryn dem i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

  3. Skiva korven, skär löken i klyftor och strimla paprikan.

  4. Fräs löken i smör i en gryta utan att den tar färg. Låt korven och paprikan fräsa med mot slutet.

  5. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädde, vatten, fond och oregano och koka upp.

  6. Blanda ner kyckling, oliver, cornichoner och syltlök i grytan. Koka på svag värme under lock cirka 10 minuter. Smaka av grytan med salt och peppar.