Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig yogurt rätt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Dahi Kadhi är en rätt som förekommer över nästan i hela Indien, men med olika varianter. Rätten ska ätas med ris och varm.

Ingredienser

3 portioner
  • 2,5 dl Turkisk yogurt
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk chili pulver
  • 5 dl vatten
  • 1 st Röd chili, hackad
  • salt
  • 2 msk Koriander, hackad

Smaksättning:

  • 2 msk Olja
  • 1 msk senapsfrön
  • 1/2 tsk kummin frön
  • 1/2 tsk Methi
  • 1 nypa asafoetida
  • några curry blad
  • 2 st torkad röd chili
  • 1/2 tsk gurkmeja

Så här gör du

  1. Blanda yoghurten med kikärtsmjöl i en wokpanna. Blanda ordentligt så att det inte förekommer några klumpar. Temperaturen ska vara låg
  2. Blanda i 1/2 teskedar gurkmeja och 1/2 tesked chili pulver. Rör om.
  3. Häll i vattnet och rör om.
  4. Rör om i yoghurtblandningen och temperaturen kan höja till medel.
  5. Under tiden som yoghurtblandningen värms på måste man rör om.
  6. Efter fem minuter med kokning ska den hackade röda chilin och saltet blandas i.
  7. Yoghurt blandningen ska kokas i 15-20 minuter och rörs om då och då.
  8. Under tiden som yoghurtblandningen kokas ska smaksättningen göras.
  9. Häll i oljan i en panna. När oljan är varm häll i senapsfröna, kumminen, methi, asafoetida, några curry blad och de två röda chilins.
  10. Blanda i gurkmejan.
  11. Rör om och häll i yoghurtblandningen blanda även i koriander.
  12. Servera med ris.