Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig spenatsoppa med ägghack

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liter höns eller grönsaks­buljong
  • 1 purjolök
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 liter bladspenat
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • smör
  • salt och peppar

Servering

  • 4 hårdkokta, hackade ägg
  • finhackat kryddgrönt som persilja eller basilika
  • 4 msk grädde eller crème fraiche

Så här gör du

  1. Snitta, skölj och strimla purjon. Fräs alltsammans i en rejäl kastrull i en klick smör. Var noga så det inte blir bränt. Häll på buljong, ärtor och spenat och koka upp. Mixa med stavmixer direkt i kastrullen och vispa ned crème fraiche. Koka upp igen och smaka av.
  2. Häll soppan varm i termoskål eller flaska, eller kyl och ta med till jobbet.