Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig spaghetti med kyckling och fänkål

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Vem har sagt att rester måste vara tråkigt? Inte jag i alla fall. Här är en maträtt skapad på överblivna råvaror från tidigare middagar som har fått ett helt nytt ansikte istället för att bara värmas på och serveras. För min del är det viktigt att reda på rester, dels är det ett väldigt slöseri med råvaror att bara kasta. Dels kostar det en massa pengar i längden och kanske framförallt så är det ett oerhört resursslöseri. Låt fantasin gå loss ordentligt nästa gång du har rester över, då blir det mycket roligare att äta än att bara värma på det i micron.

Igår lagade jag iordning två hela kycklingar som jag hade i kylen. Brösten blev en smarrig kycklingwok med kokosmjölk, chili och citron och klubborna, skrovet och vingarna kryddade jag upp med rapsolja, spiskummin, paprika, salt och anchochili som jag sedan grillade i ugnen. Ta tillvara på safterna på plåten från kycklingen när du sparar den, där har du en god buljong till din sås.

Ingredienser

4 portioner
  • 50 g smör
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st fänkål, strimlad
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 st kycklingklubbor eller andra delar, grillade och plockade
  • 2 msk buljong (från tidigare lagad kyckling) alt. färdig kycklingfond
  • 1 påse babyspenat
  • salt + vitpeppar

Så här gör du

  1. Hetta upp en panna med smör och fräs lök och fänkål utan att det får färg ett par minuter. Ta i vinet och låt reducera ner till lite mindre än hälften. Ta i grädde och buljong och låt såsen småputtra tills den tjocknar.
  2. Smaka av såsen med salt och vitpeppar. Ta i kycklingköttet och låt det precis bli varmt och vänd ner spenaten precis innan servering. Servera med nykokt spaghetti eller tagliatelle.