Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig sill 
med stekt lök och saltgurka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 2 paket inläggningssill (5-minuterssill brukar jag använda), cirka 800 g

  • 3/4 dl majonnäs

  • 1 dl gräddfil

  • 1 rödlök

  • 2 saltgurkor
  • 
svartpeppar

  • 2 msk hackad gräslök

  • 1 sallad


Så här gör du

  1. Skölj sillfiléerna och skär i bitar. Blanda med gräddfil och majonnäs i en skål.

  2. Skala och strimla rödlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken någon minut. Lägg upp på en tallrik och låt svalna.

  3. Blanda ner rödlöksringarna i sillen.

  4. Skär den ena saltgurkan i små bitar och blanda ner i sillen tillsammans med gräslök. Strö på peppar och blanda om.

  5. Lägg sallad på ett serveringsfat och lägg sillen över. Dekorera med en skivad saltgurka.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.