Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig rotsaksfylld bakpotatis

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 4 st stora bakpotatisar
  • 2 st morötter
  • 1 st kålrot
  • 1 st palsternacka
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • nypa salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Tvätta bakpotatisen och nagga dem lite med en gaffel. Baka dem sedan i ugnen på 225 grader till dem blivit mjuka i ca 70 minuter eller i mikro i ca 20 minuter på full effekt.
  2. Skala och tärna under tiden rotgrönsakerna och stek i lite olja eller smör tills dem mjuknat och fått en fin färg.
  3. Smält smör i en kastrull till stuvningen och rör ner mjölet försiktigt, späd sedan med vätskan, lite i taget, så det inte klumpar sig. Låt stuvningen koka i ca 3-5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Rör det sista ner rotgrönsakerna i stuvningen.
  5. Gröp ur bakpotatisen försiktigt så att potatisen fortfarande är stadig, och rör sedan ner den överblivna potatisen i stuvningen.
  6. Fyll nu bakpotatisarna med stuvningen. och servera tillsammans med ett gott kött eller biffar.
1 kommentar om "Krämig rotsaksfylld bakpotatis"