Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig räkpasta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 80 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g tagliatelle (torkad)
  • 400 g färska räkor
  • 1/2 skivad purjolök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 litet fänkålsstånd i tunna skivor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 citron, rivet zest
  • smör till stekning
  • salt och nymalen peppar

Till servering

  • 1 citron i klyftor
  • Några dillvippor

Så här gör du

  1. Börja med att sätta på rikligt med saltat vatten till pastan. Koka pastan 1-2 minuter mindre än anvisningstid för al dente. Spara lite av pastavattnet för ev spädning av såsen.
  2. Under tiden, stek purjolök, vitlök och fänkål i smör utan att de tar färg. Häll på vinet och låt koka in i grönsakerna. Häll på hummerfond och creme fraiche och låt koka i 5 minuter.
  3. Tillsätt citronzest och dill. Lägg den avrunna pastan i såsen och vänd runt. Ta bort pannan från plattan och blanda till sist räkorna försiktigt. Smaka av med salt och peppar och servera genast med citronklyftor och dillvippor.