Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med räkor, fänkål, citron, vitt vin och dill

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 40 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 gr tagliatelle (torkad)
  • 1 finthackad knipplök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 litet fänkålsstånd i tunna skivor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 65 gr babybladspenat
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 citron, rivet zest
  • Smör till stekning
  • Salt och nymalen peppar
  • 300 g färska skalade räkor

Till servering

  • 1 citron i klyftor
  • Några dillvippor eller fänkålsdill

Så här gör du

  1. Börja med att sätta på rikligt med saltat vatten till pastan. Koka pastan 1-2 minuter mindre än anvisningstid för al dente. Under tiden, stek lök, vitlök och fänkål i smör utan att de tar färg. Häll på vinet och låt koka in i grönsakerna. Häll på hummerfond och grädde och låt koka i 5 minuter och tjockna.
  2. Vänd ner bladspenat och låt få ett uppkok. Tillsätt därefter citronzest och dill.Lägg den avrunna pastan i såsen och vänd runt. Ta bort pannan från plattan och blanda till sist räkorna försiktigt. Smaka av med salt och peppar och servera genast med citronklyftor och dill.
1 kommentar om "Pasta med räkor, fänkål, citron, vitt vin och dill"
  • evaanita
    evaanita

    Det stämmer inte riktigt Jenny hade väl också i selleri som hon hackade???