Logga in här

Krämig pepparrotssill med baconkrisp


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner

  • 2 förpackningar matjessillfiléer à 200 g (125 g sill)
  • 
2 salladslökar
  • 
1 äpple, Ingrid Marie

  • 35 g + 35 g bacon


Marinad:


  • 1 dl crème fraiche

  • 1 dl majonnäs

  • 2 msk riven pepparrot

  • 2 msk hackad persilja
  • 
salt, svartpeppar


Garnera med

  • 
bacon

  • persilja

  • 1/4 äpple


Så här gör du

  1. Skölj av och skär matjessillfiléerna i tunna bitar. Skiva salladslöken. Dela, kärna ur och tärna äpplet. Strimla och stek baconet krispigt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. Mortla sönder baconet.

  2. Vispa crème fraichen tjock i en bunke och blanda med majonnäsen. Tillsätt sill, salladslök, äpple, pepparrot, persilja och 35 g av baconet. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en glasburk med lock. Marinera sillen 1 dygn. Garnera med resterande bacon, persilja och skivat äpple.