Krämig pastasås med räkor

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 400 g pasta fusilli
- 750 g räkor
- 2 morot
- 1/2 fänkål
- 1 purjolök
- 2 msk rapsolja
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl räkfond, se separat recept
- 2 dl matlagningsgrädde eller vanlig grädde
- 1/2-1 dl kokande pastavatten
- salt, peppar
Till garnering
- 2 msk hackad dill
Så här gör du
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Spara 1 dl av pastavattnet. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
- Skala räkorna. Skala och skär morötterna i tändsticksstrimlor. Skiva fänkålen tunt. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Fräs morötter, fänkål och purjolök i en gryta med olja, tills grönsakerna mjuknar, cirka 3 minuter.
- Strö över mjölet och späd med räkfond, grädde och pastavatten. Koka såsen 3 minuter. Vänd ner räkorna i såsen. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan i såsen och servera i en varm serveringsskål. Garnera med hackad dill.

Du kanske även gillar
Populära recept