Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig pasta med parmesansås – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Det blir inte godare än såhär! En härligt krämig pasta med grädde, ost och parmaskinka.

Ingredienser

4 portioner
  • Pasta till 4-6 port
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 150 g riven, färsk parmesanost
  • Ev. salt
  • 200 g parmaskinka i tunna skivor
  • 400 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Flingsalt

Så här gör du

  1. Lägg parmaskivorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen på 150 grader i ca 30 min.
  2. Smält smöret i en kastrull och vispa i vetemjöl. Späd med matlagningsgrädde och vispa medan det tjocknar något.
  3. Vispa ner osten och fortsätt vispa till osten smält.
  4. Smaka eventuellt av med lite salt.
  5. Lägg tomaterna på ett ugnsfast fat och lägg över vitlöksskivor och ringla på olivolja och strö över flingsalt. Rosta tomaterna i ugnen på 220 grader ca 5 minuter.
  6. Koka pasta och häll över den krämiga ostsåsen. Servera med de frasiga parmachipsen och varma tomater.
1 kommentar om "Krämig pasta med parmesansås – recept"
  • swedengrom
    swedengrom

    Jag tror att i Ukraina och i Sverige pasta är läcker för alla … Sergei , Zaporozhye, Ukraina