Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig pasta med champinjoner och parmesan

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 555 st har redan röstat

Ingredienser

2 portion
  • 200 g pasta
  • 200 g Champinjoner, delade på 4
  • 2 dl grädde
  • 2 st vitlöksklyftor, finahackade
  • 0,5 dl schalottenlök, finhackad
  • 0,5 st citron, fint rivet skal
  • 1 msk timjan, hackad färsk
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör och olja till stekning
  • Riven parmesan efter smak

Så här gör du

  1. Klyfta champinjonerna och stek dom i en het panna i olja tills dom får färg. salta champinjonerna med ca 0,5tsk salt. Sänk värmen och lägg i en stor klick smör. Lägg i vitlök, lök, timjan och rivet citronskal. Blanda runt och låt fräsa ca 1 min. Häll på grädden och koka tills den blir simmig. smak av med salt och nymalen svartpeppar
  2. Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente. Häll av vattnet och lägg ner pastan i såsen, rör runt så all pasta täcks av sås. Servera med valfri mängd riven parmesan på toppen.