Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig laxpasta med saffran och äpple

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 46 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g laxfilé, skuren i kuber 1,5*1,5 cm
  • 20 g smör
  • 1 st rödlök, strimlad
  • ½ st äpple, skuret i tärningar 3*3mm
  • ½ st citron, pressad
  • 1 påse saffran (0,5g)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • pasta

Så här gör du

  1. Lägg laxkuberna på en tallrik och salta lätt, vänd runt laxen med saltet.
  2. Koka pastan och häll av den när den är al dente, dvs har lite tuggmotstånd kvar.
  3. Medan pastan kokar fräser du rödlök och äpple i smör i någon minut utan att det får färg. Ta i saffran, rör om och tillsätt grädde och creme fraiche. Ge såsen ett uppkok och låt den sedan sjuda till den tjocknar.
  4. Ta i laxen och låt såsen sjuda vidare till laxen är färdig, ca 3-5 minuter.
  5. Ta i citronsaften och rör om. Smaka ev av med salt.
  6. Vänd ner såsen i pastan och servera.