Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig laxpasta med räkor och dill

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 49 st har redan röstat

Härlig pasta med färsk lax i en krämig sås på grädde, fänkål, dill och en skvätt vitt vin.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g lax
  • 1 purjolök
  • 1 fänkålshuvud
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl hackad färsk dill
  • 1 färsk bladspenat
  • 350 g pasta, till exempel tagliatelle
  • 200 g skalade färska räkor
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1 citron
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär laxen i stora tärningar.
  2. Skölj och strimla purjolök och fänkål. Fräs i olja i en traktörpanna och tillsätt vinet. Låt koka in i lök och fänkål.
  3. Häll på grädde och crème fraiche. Lägg i laxbitar och dill. Låt småputtra under lock ca 5 minuter tills laxen är genomkokt.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Lägg spenaten ovanpå lax och grädde och låt koka med en minut.
  6. Häll av pastan och blanda med laxsåsen i pannan. Vänd in räkor och gräslök, smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med en citronklyfta.