Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig kycklinggratäng med bacon & tagliatelle

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 900 g kycklinglårfilé
  • salt och peppar
  • 1 förpackning bacontärningar, à 140 g
  • 200 g champinjoner
  • 6 schalottenlökar
  • 2 paprikor, röd och gul
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Sås

  • 3 dl crème fraiche
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 dl torrt vitt vin

Till garnering och servering

  • 500 g tagliatelle
  • 2 msk hackad persilja
  • riven parmesanost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklinglårfiléerna i strimlor och lägg i en stor ugnsfast form. Salta och peppra.
  2. Skär champinjonerna i kvartar, skala och skär löken i klyftor, kärna ur paprikorna och skär i grova bitar. Stek bacontärningarna i het stekpanna – ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper. Fräs grönsakerna i stekpannan med smör, cirka 10 minuter. Salta och peppra. Fördela bacon och 3⁄4 av grönsakerna i formen, spara resten till garnering.
  3. Vispa samman crème fraiche, kycklingfond, majsstärkelse, fransk senap och vitt vin i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll över såsen och rör om i formen. Sätt in formen i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
  4. Koka tagliatelle i lättsaltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av. Garnera med resten av de frästa grönsakerna och hackad persilja. Servera med kokt tagliatelle och riven parmesanost.