Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig kycklinggratäng med bacon & tagliatelle

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 900 g kycklinglårfilé
  • salt och peppar
  • 1 förpackning bacontärningar, à 140 g
  • 200 g champinjoner
  • 6 schalottenlökar
  • 2 paprikor, röd och gul
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Sås

  • 3 dl crème fraiche
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 dl torrt vitt vin

Till garnering och servering

  • 500 g tagliatelle
  • 2 msk hackad persilja
  • riven parmesanost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklinglårfiléerna i strimlor och lägg i en stor ugnsfast form. Salta och peppra.
  2. Skär champinjonerna i kvartar, skala och skär löken i klyftor, kärna ur paprikorna och skär i grova bitar. Stek bacontärningarna i het stekpanna – ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper. Fräs grönsakerna i stekpannan med smör, cirka 10 minuter. Salta och peppra. Fördela bacon och 3⁄4 av grönsakerna i formen, spara resten till garnering.
  3. Vispa samman crème fraiche, kycklingfond, majsstärkelse, fransk senap och vitt vin i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll över såsen och rör om i formen. Sätt in formen i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
  4. Koka tagliatelle i lättsaltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av. Garnera med resten av de frästa grönsakerna och hackad persilja. Servera med kokt tagliatelle och riven parmesanost.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.