Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig kräftpasta med lite sting

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 61 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g tagliatelle
  • 1 st gul lök
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 tsk sambal oelek
  • ½ st citron
  • 1 msk hummerfond
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 65 g babyspenat
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
  2. Finhacka löken och fräs den med lite olja i en kastrull i någon minut.
  3. Tillsätt créme fraiche, sambal oelek, hummerfond och 1 msk av laken från kräftorna. Pressa i citronsaften.
  4. Låt såsen puttra på svag värme i 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll av laken från kräftorna. Rör ned dem i såsen och låt dem bli varma, det räcker med 2-3 minuter.
  6. Blanda kräftsåsen med den färdigkokta pastan och bladspenaten!