Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig kalkonpasta med svartkål och bacon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ibland finns det inget godare än en krämig pasta. Det är så enkelt att laga och hela familjen älskar det! Här kommer ett billigt recept som även går perfekt att servera till zuccini pasta.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st stor kalkonfilé
  • 1 pkt färdig tärnat bacon
  • 1 litet paket svartkål
  • 10 stora skogschampinjoner
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 dl grädde
  • färsk basilika och oregano
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Koka valfri pasta enligt anvisning på förpackning.
  2. Strimla kalkon och svartkål. Skär champinjonerna i mindre bitar. Bryn kalkonen i lite smör tills den fått gyllenbrun färg, tillsätt bacon och sedan champinjoner. Stek tills champinjonerna blivit mjuka.
  3. Tillsätt svartkålen och vitlök, stek mjuk. Häll över grädde, salt och peppra.
  4. Dra av några blad oregano och basilika och blanda i såsen innan servering. Servera till nykokad pasta eller zuccinipasta.