Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig grönkålssallad med bacon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 151 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g grönkål
  • 8 bacon
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 70 g naturella macadamianötter
  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk ljus soja
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 3 dl (60 g) finriven parmesan
  • 2 dl torkade tranbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Lägg nötterna på en plåt och rosta i 5–8 minuter så att de blir gyllene, det går bra att göra samtidigt som baconen.
  4. Rör ihop majonnäs, dijonsenap, vinäger och soja i en salladsskål.
  5. Pressa i vitlöken, tillsätt parmesan och rör om.
  6. Riv ner små blad av grönkål, allt utom stjälkarna. Blanda ihop grönkålen med dressingen med rena händer så allt blandas väl.
  7. Hacka nötterna och strö över grönkålssalladen.
  8. Toppa med tranbären.