Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig färskpotatissallad med dijoncréme

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg Färskpotatis
  • 1 knippe Rädisor
  • 200 g Frysta ärtor

Dijoncréme

  • 1 dl Créme fraiche
  • 2 msk Rapsolja
  • 2 msk Dijonsenap
  • 2 msk Citronsaft
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 2 msk Finklippt gräslök
  • 2 tsk Salt
  • 2 krm Peppar

Tips på garnering

  • Gräslök
  • Citronklyftor

Så här gör du

  1. Tvätta potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Låt den rinna av ordentligt i ett durkslag när du häller av vattnet.
  2. Skölj ärtorna under kallt vatten så att de tinar. Låt rinna av.
  3. Skiva rädisorna tunt och dela potatisarna på mitten. Blanda försiktigt samman alla grönsaker.
  4. Rör ihop dressingen och blanda försiktigt ned den i potatissalladen. Lägg upp på ett fatt och garnera gärna med klippt gräslök och någon citronklyfta.