Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig äggröra

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 4 ägg
  • 5-6 msk vispgrädde
  • salt, peppar
  • 1-2 droppar tryffelolja
  • 2 msk smör
  • 3-4 rökt lammfiol eller renkött i smala strimlor (valfritt)

Till garnering

  • finskuren gräslök
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Knäck äggen i en skål. Tillsätt hälften av grädden och vispa ihop med en gaffel. Salta och peppra. Smaka av med tryffeloljan.
  2. Smält smöret i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör om sakta med trägaffel tills den tjocknar. Häll på mera grädde, lite i taget. (Blanda ev. i lammfiolstrimlorna.)
  3. Servera äggröran som den är eller skeda ner röran i tömda äggskal. Garnera med finskuren gräslök och peppra.