Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig äggröra som toppas med löjrom

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 6 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 msk mjölk
  • 100 g smör salt
  • 200 g löjrom
  • 2 dl krossade lättsaltade chips
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 kruka dill
  • neutral olja
  • smör

Så här gör du

  1. Knäck äggen och blanda med grädde, mjölk och lite salt. Rör runt.
  2. Stek ströbrödet tillsammans med 1 msk neutral olja och en msk smör. Stek så att det får en gyllenbryn färg, ta av från värmen och blanda med krossade chips.
  3. Smält smöret till äggröran i en vid kastrull, tillsätt sedan äggen.
  4. Stek sedan på medelvärme. Rör försiktigt hela tiden, gärna med en träslev och en slickepott. Det går att göra på låg värme om man är osäker eller vattenbad så äggröran aldrig bränner fast.
  5. När äggröran börjar tjocka, lyft av från spisen och servera direkt på tallrik. Tjockleken på röran bestämmer ni själva, lätt rinnig är ofta att föredra.
  6. Servera äggröran i botten av tallriken, toppa med stekt pankoströbröd och chips samt en rejäl klick löjrom som ni formar som ett ägg med en sked i handen.
  7. Avsluta med plockad dill.