Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kräm till macarons

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Vad är en macaron utan din kräm? En färgglad kaka som lätt kan bli för söt. Dessa två krämer ger en bra smakbalans och passar bra till en kopp kaffe eller till 80 talsfesten.

Ingredienser

45 Stycken

Mynta och lime kräm

  • 125 g vitchoklad, hackad
  • 10-12 st färsk mynta blad
  • 1 st skal från lime
  • 1 msk lime saft
  • 2 msk vispgrädde
  • några droppar karamellfärg

Kräm av vitchoklad och färska svartavinbär

  • 125 g vitchoklad, hackad
  • 110 g Färska svartavinbär
  • 2 msk vispgrädde
  • eventuellt lite karamellfärg

Så här gör du

  1. Hacka choklad och mynta fint. Lägg allt i en liten kastrull, smält krämen på svag värme, rör tills allt har smält ihop till en fin kräm. Blanda i 1-4 droppar grön karamellfärg berorndr på hur pass grön krämen ska bli.Låt svalna, ställ i kylen ett par timmar. Sen är det bara att spritsa.
  2. Kräm till svartavinbär: Mixa bären fint och passera de genom en sil då får du bort kärnor och skal. Hacka chokladen i mindre bitar. Värm alla ingredienser försiktigt så chokladen inte blir grynig. Rör tills allt smält till en fin kräm, sitta i ett par droppar karamellfärg. Låt svalna, ställ i kyl ett par timmar.