Kräm på vete och nötter

Ur boken "Couscous mon amour. Det traditionella tunisiska köket"
Ingredienser
6 portioner
- 5 dl vatten
- 500 g vetekorn
- 1 kg socker
- 250 g blandade nötter, rostade och rivna i mixer
Till garnering:
- dadlar, vetekorn, sesamfrön, pinjenötter, pistachnötter
Så här gör du
- Fas 1: 1. Rensa och skölj vetekornen och lägg dem i en gryta med 5 l vatten. Koka dem i 4–5 timmar. Koka livligt under 45 minuter, sjud resten av tiden. 2. Stäng av värmen när kornen blivit dubbelt så stora och kan mosas mellan fingrarna och vattnet tjocknat av stärkelse. Fas 2 1. Passera vetekornen hårt så att bara skalet på kornen är kvar. 2. Sila vattnet som kornet kokats i och häll det i en gryta tillsammans med det passerade moset. Blanda i sockret och koka blandningen i 45 minuter under ständig omrörning. 3. Rör i de rivna nötterna och koka i 10–15 minuter till. 4. Häll upp i serveringsskålar och garnera med rostade korn, nötter och dadlar kluvna på längden.

Du kanske även gillar
Populära recept