Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kräm med rostad vitlök och kronärtskocka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 burk (290 g) kronärtskockor
  • 6 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt
  • svartpeppar, malen

Till garnering

  • vitlöksolja
  • svartpeppar, malen
  • rucola

Så här gör du

  1. Häll av kronärtskockorna och lägg dem i en skål.
  2. Skala vitlökarna och lägg dem i en liten kastrull. Häll på olivolja och värm tills vitlöken börjar få en fin gyllenbrun färg. Plocka upp vitlökarna med en gaffel och lägg ner i skålen med kronärtskockorna. Mixa med en mixerstav och blanda i crème fraiche och vänd i parmesanost.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ringla över vitlöksolja och peppra.
  5. Garnera med rucola.