Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kräftsallad med färskpotatis och varmrökt lax

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g färskpotatis
  • 1/2 citron, rivet skal och saft av
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl hackad dill
  • salt
  • nymald peppar
  • 1/2 liten melon, ca 400 g
  • 100 g sugarsnaps
  • 2 färska lökar, gärna röda
  • 300-400 g varmrökt laxfilé
  • grönsallad
  • 200 g färska eller tinade kräftstjärtar
  • citronklyftor till servering

Dressing

  • 50 g babyspenat
  • 1 dl hackad dill
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 4 msk majonnäs
  • salt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt ånga av och dela den i halvor.
  2. Blanda citron, olivolja, dill, salt och peppar. Blanda den ljumma potatisen med dressingen och låt kallna.
  3. Skär melonköttet i mindre bitar. Ansa och strimla sockerärter och lök. Blanda med potatisen.
  4. Dela laxköttet i bitar.
  5. Lägg grönsallad på ett fat. Lägg på potatissallad, lax och kräftor. Servera med citronklyftor och dressing.
  6. Dressing: Grovhacka spenaten. Mixa spenat, dill, vitlök, senap och halva mängden yoghurt. Vänd ner resten av yoghurten och majonnäs för hand. Smaka av med salt och peppar.