Kräftsallad med färskpotatis och varmrökt lax

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 500 g färskpotatis
- 1/2 citron, rivet skal och saft av
- 2 msk olivolja
- 1/2 dl hackad dill
- salt
- nymald peppar
- 1/2 liten melon, ca 400 g
- 100 g sugarsnaps
- 2 färska lökar, gärna röda
- 300-400 g varmrökt laxfilé
- grönsallad
- 200 g färska eller tinade kräftstjärtar
- citronklyftor till servering
Dressing
- 50 g babyspenat
- 1 dl hackad dill
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 1/2 tsk dijonsenap
- 3 dl grekisk yoghurt
- 4 msk majonnäs
- salt
- nymald peppar
Så här gör du
- Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt ånga av och dela den i halvor.
- Blanda citron, olivolja, dill, salt och peppar. Blanda den ljumma potatisen med dressingen och låt kallna.
- Skär melonköttet i mindre bitar. Ansa och strimla sockerärter och lök. Blanda med potatisen.
- Dela laxköttet i bitar.
- Lägg grönsallad på ett fat. Lägg på potatissallad, lax och kräftor. Servera med citronklyftor och dressing.
- Dressing: Grovhacka spenaten. Mixa spenat, dill, vitlök, senap och halva mängden yoghurt. Vänd ner resten av yoghurten och majonnäs för hand. Smaka av med salt och peppar.

Du kanske även gillar
Populära recept