Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krabbröra på salladsblad

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

En matig krabbröra med räkor och lite hetta av sweet chillisås på spröda salladsblad. Passar perfekt som förrätt till en örtfylld kycklingfilé.

Ingredienser

4 portioner (8 stycken)
  • 1 huvud baby hjärtsallad
  • 1/2 burk krabba (cirka 60 g kött)
  • 8 färska räkor
  • 1 msk finhackad röd paprika
  • 1/2 dl gurka i små kuber
  • 1/2 dl böngroddar
  • 1 msk majsolja
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 msk sweet chilisås
  • salt

Så här gör du

  1. Dela försiktigt salladshuvudena, blad för blad. Lägg bladen på ett fat och fördela krabbkött, gurka, böngroddar och paprika på bladen.
  2. Skala räkorna, men låt gärna huvudet sitta kvar. Fördela räkorna på salladsbladen.
  3. Blanda olja, vinäger och sweet chilisås till en vinägrett. Salta en aning. Hit kan du förbereda. Ringla vinägretten över de fyllda salladsbladen vid servering.