Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttgryta på spanska

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 8 benfri högrev

  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 morot i skivor
  • 
1 rödlök, skuren
  • 
2 skivade vitlöksklyftor

  • 2 msk tomatpuré
  • 1½ msk vetemjöl
  • 3 dl rödvin
  • 
1 tsk torkad timjan
  • salt och nymald svartpeppar
  • 3 apelsiner
  • 600 g potatis av fast sort
  • 200 g chorizo
  • 
1 dl gröna oliver utan kärnor
  • lite färsk timjan

Så här gör du

  1. Skär köttet i rejäla kuber. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Bryn i olivolja i en stor stekgryta. Tillsätt morot, lök, vitlök och tomatpuré och fräs ytterligare en stund. Tillsätt vin och torkad timjan och låt koka upp.
  2. Skala av det yttersta på 2 av apelsinerna och strimla skalen. Pressa alla 3 apelsinerna och häll juicen i grytan. Låt alltsammans koka på låg värme tills köttet är mört (ca 2 timmar).
  3. Koka apelsinskalen i 1 dl vatten och ½ dl socker tills de är mjuka och blivit karamelliserade. Ställ åt sidan.
  4. Skala potatisen och skär den i grova bitar. Slanta korven i 2 cm stora bitar. Stek korven och lägg den åt sidan. Stek potatisbitarna i korvens fett. Ställ åt sidan.
  5. När köttet börjar bli klart tillsätt korv och potatis och koka cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över apelsinskal, skivade gröna oliver och lite timjan före serveringen.