Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttgryta i ugn av högrev

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 89 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g högrev

  • 1 tsk salt

  • svartpeppar

  • 1 msk smör + 1 msk olivolja
  • 
2 msk vetemjöl

  • 1 dl vatten

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 gul lök

  • 3 morötter

  • 2 palsternackor

  • 1 flaska fruktigt, rött vin
  • 
1/2 dl kalvfond

  • 2 msk tomatpuré

  • 1 anchochili eller 1 röd spansk chilifrukt

  • 1 tsk kanel

  • 2 lagerblad

  • 1 timjan


Till servering:


  • nybakat bröd


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skär köttet i grova bitar och krydda med salt och peppar.

  3. Hetta upp smör och olja i en panna och bryn köttet runtom. Pudra över vetemjöl och stek ytterligare någon minut. Lägg köttet i en gryta som tål ugnsvärme. Skölj ur pannan med vattnet och häll över i grytan.

  4. Skala vitlök, lök, morötter och ­palsternacka. Skär grönsakerna i grova bitar och lägg i grytan och tillsätt vin, kalvfond, tomatpuré och kryddor.

  5. Ställ in grytan med lock i mitten av ugnen och baka i ungefär 3 timmar tills köttet är riktigt mört. Servera med nybakat bröd.