Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttfärssoppa – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 83 st har redan röstat

En soppa som verkligen alla gillar! Ett recept på mustig och lättlagad köttfärssoppa som är god att servera tillsammans med nybakat bröd.

Recept ur Jenny Warséns kokbok ”Middagstipset” (Bonnier Fakta) som bland annat finns på Adlibris.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör att steka i
  • 800 g blandfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 l vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 msk kinesisk soja
  • 800 g konserverade krossade tomater
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 7-8 små fasta potatisar
  • ev 1/2-1 msk sambal oelek

Garnering

  • crème fraiche
  • färsk oregano

Till servering

  • ett rustikt bröd

Så här gör du

  1. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och fräs alltsammans i några minuter. Ställ åt sidan.
  2. Bryn färsen i smör i en stekpanna tills den är genomstekt och smula den samtidigt med en gaffel.
  3. Blanda ner färsen i kastrullen tillsammans med tomatpuré och fräs i 1 minut.
  4. Tillsätt vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprikapulver, salt och peppar. Koka upp.
  5. Skala och skär potatisarna i små tärningar. Rör ner tärningarna i soppan och låt sjuda under lock i 15 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor (samt sambal oelek om du vill ha lite hetta).
  6. Häll upp soppan i skålar, lägg på en klick crème fraiche och toppa med färsk oregano.
  7. Servera soppan tillsammans med bröd.