Köttfärssoppa – recept

Foto: Ulrika Pousette
Ingredienser
4 portioner
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- smör att steka i
- 800 g blandfärs
- 3 msk tomatpuré
- 1 l vatten
- 2 köttbuljongtärningar
- 2 msk kinesisk soja
- 800 g konserverade krossade tomater
- 1 1/2 msk paprikapulver
- salt och peppar
- 7-8 små fasta potatisar
- ev 1/2-1 msk sambal oelek
Garnering
- crème fraiche
- färsk oregano
Till servering
- ett rustikt bröd
Så här gör du
- Finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och fräs alltsammans i några minuter. Ställ åt sidan.
- Bryn färsen i smör i en stekpanna tills den är genomstekt och smula den samtidigt med en gaffel.
- Blanda ner färsen i kastrullen tillsammans med tomatpuré och fräs i 1 minut.
- Tillsätt vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprikapulver, salt och peppar. Koka upp.
- Skala och skär potatisarna i små tärningar. Rör ner tärningarna i soppan och låt sjuda under lock i 15 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor (samt sambal oelek om du vill ha lite hetta).
- Häll upp soppan i skålar, lägg på en klick crème fraiche och toppa med färsk oregano.
- Servera soppan tillsammans med bröd.

Du kanske även gillar
Populära recept