Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttfärssoppa – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 440 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör att steka i
  • 800 g blandfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 l vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 msk kinesisk soja
  • 800 g konserverade krossade tomater
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 7-8 små fasta potatisar
  • ev 1/2-1 msk sambal oelek

Garnering

  • crème fraiche
  • färsk oregano

Till servering

  • ett rustikt bröd

Så här gör du

  1. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och fräs alltsammans i några minuter. Ställ åt sidan.
  2. Bryn färsen i smör i en stekpanna tills den är genomstekt och smula den samtidigt med en gaffel.
  3. Blanda ner färsen i kastrullen tillsammans med tomatpuré och fräs i 1 minut.
  4. Tillsätt vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprikapulver, salt och peppar. Koka upp.
  5. Skala och skär potatisarna i små tärningar. Rör ner tärningarna i soppan och låt sjuda under lock i 15 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor (samt sambal oelek om du vill ha lite hetta).
  6. Häll upp soppan i skålar, lägg på en klick crème fraiche och toppa med färsk oregano.
  7. Servera soppan tillsammans med bröd.