Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttfärssås – recept på bolognese

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 49 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 stor morot eller snackmorötter
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl rödvin, gärna matlagningsvin
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2-3 lagerblad
  • salt, peppar

Till servering

  • 4 portioner nykokt pasta
  • basilika

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök, vitlök och morot.
  2. Fräs lök och vitlök i oljan i en stor gryta ca 3 minuter. Tillsätt färsen och fräs den smulig under omrörning, 5-10 minuter. Blanda i morötterna och fräs ca 3 minuter. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och lagerblad och koka upp under omrörning. Sjud ca 40 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med nykokt pasta och basilika.