Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttfärspiroger med tacosmak

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

12 st
  • 100 g köttfärs
  • 1 st smördegsrulle
  • 1 st lök
  • 2 msk tacokrydda
  • 6 st champinjoner
  • 1 st ägg till pensling

Så här gör du

  1. Skär rödlöken och champinjonerna i små bitar och stek i lite smör i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och stek tills köttfärsen är genomstekt, tillsätt då tacokryddan och rör runt så att allt blandar sig ordentligt. Skär smördegen i 10 rutor och lägg en sked av den avsvalnade köttfärsröran i mitten av fyrkanten. Vik över smördegen hörn mot hörn så att det bildas en triangel och nyp ihop kanterna så att inte fyllningen rinner ut.
  2. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda i 12-25 minuter i 225 grader mitt i ugnen. Pirogerna ska vara gyllenbruna och frasiga. Servera tillsammans med en god sallad.