Köttfärspaj utan skal med mozzarella

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
1 portion
Köttfärsen
- smör till formen
- ½ rödlök
- smör eller olivolja till stekning
- 2 vitlöksklyftor, finhackad
- 125 g köttfärs
- salt
- svartpeppar, malen
Till äggstanningen
- 2 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 2 krm salt
- 1 krm malen svartpeppar
- 1 msk hackad basilika
- ½ dl riven mozzarella
Topping
- 4 cocktailtomater
- ½ rödlök, ringar
- ½ dl riven mozzarella
- rucola
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en form cirka 12x17 centimeter (kan vara en aluminiumform).
- Hacka rödlöken. Fräs rödlöken i smör eller olivolja, blanda i vitlöken och köttfärsen. Rör om och stek tills köttfärsen är genomstekt, salta och peppra. Flytta över till ett fat.
- Vispa ihop ägg, grädde, salt, peppar, basilika och mozzarellan i en skål.
- Lägg köttfärsen i formen häll på äggstanningen.
- Dela cocktailtomaterna på mitten och lägg i formen.
- Skär rödlöken i ringar och lägg på. Strö över mozzarellan och grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen när äggstanningen stannat och den fått en gyllenbrun färg.
- Lägg på lite rucola.

Du kanske även gillar
Populära recept