Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttfärspaj utan skal med mozzarella

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Köttfärsen

  • smör till formen
  • ½ rödlök
  • smör eller olivolja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor, finhackad
  • 125 g köttfärs
  • salt
  • svartpeppar, malen

Till äggstanningen

  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 msk hackad basilika
  • ½ dl riven mozzarella

Topping

  • 4 cocktailtomater
  • ½ rödlök, ringar
  • ½ dl riven mozzarella
  • rucola

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en form cirka 12x17 centimeter (kan vara en aluminiumform).
  3. Hacka rödlöken. Fräs rödlöken i smör eller olivolja, blanda i vitlöken och köttfärsen. Rör om och stek tills köttfärsen är genomstekt, salta och peppra. Flytta över till ett fat.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, salt, peppar, basilika och mozzarellan i en skål.
  5. Lägg köttfärsen i formen häll på äggstanningen.
  6. Dela cocktailtomaterna på mitten och lägg i formen.
  7. Skär rödlöken i ringar och lägg på. Strö över mozzarellan och grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen när äggstanningen stannat och den fått en gyllenbrun färg.
  8. Lägg på lite rucola.