Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttfärspaj med champinjoner

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 29 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Pajbotten

  • 3 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 75 g kesella kvarg
  • salt
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 3 nötfärs
  • 2 skivade champinjoner
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 dl heinz chilisås
  • 2 tsk torkad oregano
  • salt och nymalen svartpeppar
  • chiliflakes
  • smör att steka i

Topping

  • 150 g lagrad riven ost
  • 3 ägg
  • 2 dl gräddmjölk (välj själv hur mycket du vill ha av varje)
  • salt och malen vitpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta samman pajdegen och tryck ut den i en pajform. Nagga pajskalet och ställ i kylen minst 30 minuter eller 10 minuter i frysen. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter.
  2. Fräs löken i lite smör. Blanda ner svamp och stek tills champinjonerna börjar ta färg. Tillsätt köttfärsen och stek tills köttfärsen är smulig och fått lite färg. Tillsätt chilisås och kryddor och låt puttra cirka 5 minuter. Låt fyllningen svalna.
  3. Lägg fyllningen i pajskalet och strö över ost. Vispa samman ägg och gräddmjölk, salt och peppar. Häll över fyllningen och grädda pajen cirka 30 minuter. Servera med grönsallad.