Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttfärslimpa – recept på wallenbergare som köttfärslimpa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm epice riche, fyra kryddor
  • 4 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk smält smör
  • ströbröd

Till servering och garnering

  • hackad kruspersilja
  • 4 portioner potatismos
  • 4 portioner kokta gröna ärter
  • 25 g brynt smör
  • pressgurka, se separat recept
  • rårörda lingon, se separat recept

Så här gör du

  1. Blanda färs, salt och kryddan i en bunke. Rör i äggulorna, en i taget.
  2. Blanda i grädden, lite i taget. Täck bunken med plastfilm och ställ färsen kallt ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Forma färsen till en limpa i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Pensla limpan försiktigt med ca hälften av det smälta smöret. Sikta över ett tunt lager ströbröd. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
  5. Ös limpan med resten av smöret och stick in en köttermometer. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Efterstek limpan till 70 graders innertemperatur. Låt limpan vila ca 10 minuter och garnera med persiljan. Servera med potatismos, gröna ärter, brynt smör, pressgurka och rårörda lingon.
2 kommentarer om "Köttfärslimpa – recept på wallenbergare som köttfärslimpa"
  • PESOLI@HOTMAIL.COM
    PESOLI@HOTMAIL.COM

    Det får bli vanliga Wallenbergare i fortsättningen – denna limpan blev jätttråkig! Jag följde receptet till punkt och pricka. Ärtor, gurka, lingon och mos blev som vanligt supergott men limpan blev totalt smaklös.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till PESOLI@HOTMAIL.COM

      Hej
      Och tack för kommentar. Tråkigt att den inte smakade som önskat men med lite mer kryddor nästa gång så blir den kanske till belåtenhet:)
      Lycka till med matlagningen!
      Med vänlig hälsning, Mitt kök-redaktionen