Logga in här

Köttfärslimpa med mozzarella och parmaskinka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 23 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 kg köttfärs
  • 5 soltorkade tomater
  • 70 g parmaskinka, cirka 5 skivor
  • 125 gram mozzarella
  • ½ kruka färsk basilika

Tillbehör

  • 1 kg små potatisar
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ rödlök
  • cirka 30 gram rucola

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i några minuter. Tillsätt ägg, salt, peppar och basilika och blanda om. Lägg köttfärsen i bunken och blanda till en jämn smet.
  3. Lägg ut ett ark bakplåtspapper på arbetsbordet och tryck ut köttfärsblandningen till en fyrkantig platta, cirka 30 x 30 centimeter.
  4. Klipp tomaterna i strimlor och fördela över färsen. Lägg ut skinkskivorna så att de täcker färsplattan. Dela mozzarellan i mindre bitar och repa basilikabladen. Strö ost och blad över skinkan. Peppra lite till. Rulla till en tajt rulle med hjälp av papperet, nyp till ändarna så att inte fyllningen rinner ut. Lägg rullen med skarven ner i en limpform eller en ugnsform och ställ formen på en ugnsplåt.
  5. Skrubba potatisarna, vänd i olja och flingsalt och lägg på plåten runtom limpformen. Baka köttfärslimpa och potatis i cirka 35 minuter. Vänd runt potatisarna någon gång.
  6. Blanda potatisen med skivad rödlök och rucola vid servering.