Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttfärslimpa med blomkålsmos

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g nötfärs
  • 3/4 dl majonnäs
  • 1/2 dl hackad basilika
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 300 g blomkål
  • 100 g palsternacka
  • 60 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk Philadelphiaost
  • 1-2 tsk soja
  • 200 g tomat

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda färs, majonnäs, hackad basilika, paprikapulver, salt och peppar i en bunke.
  3. Smörj en ugnsfast avlång form och lägg färsen där formad som en limpa. Låt stå i ugnen i 35-40 minuter.
  4. Dela blomkålen i buketter och skala och skär palsternackan i bitar. Koka dem mjuka och häll sedan av vattnet. Mixa med smöret och smaka av med salt och peppar.
  5. Ta ut köttfärslimpan när den är färdig och håll den varm i en bit folie. Häll köttsaften från formen i en kastrull och koka upp tillsammans med grädde och Philadelphiaost.
  6. Krydda såsen med soja, salt och peppar. Servera köttfärslimpan skuren i bitar tillsammans med moset och såsen. Några tomater är också gott till.