Logga in här

Köttfärsgratäng

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 10 st Potatisar
  • 1 st Stor gul lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 500 g Köttfärs
  • 1 st Köttbuljong
  • 1 1/2 dl Mjölk
  • 3 dl Chilisås
  • 3 dl Grädde
  • Valfri mängd Peppar
  • Valfri mängd Salt
  • Valfritt Ost

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 220 grader.
  2. Skiva upp 10 st potatisar och lägg åt sidan.
  3. Börja med att steka upp lök och vitlök i olivolja tills det får sig en gyllen färg.
  4. Släng i köttfärsen och stek upp även den.
  5. Tillsätt, chilisås, köttbuljong, mjölk, salt, peppar och stek upp.
  6. Blanda upp köttfärssåsen och potatisen i en gratängform, avsluta med 3 dl grädde och om du vill toppa med ett lager ost.
  7. Ha gratängen i ugnen ca 40-50 min tills potatisen blivit mjuk.