Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttfärsbiffar med Soltorkade tomater, fetaost och grönkål serveras med kall vitlök- och chilisås.

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

5 portioner

Biffar :

  • 500 g Nötfärs
  • 1 pkt Fetaost
  • 6 st Soltorkade tomater (Torra)
  • 2 krm Svartpeppar
  • 1 nypa Salt
  • 2 msk Kalvfond
  • 3 kvist Grönkål
  • 1 st Ägg

Kall Vitlöks & Chilisås:

  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Chili röd
  • 2 msk Sweet chilisås
  • 1 nypa Salt
  • 1 nypa Svartpeppar
  • 3 dl Gräddfil

Potatis & Rotfrukter i ugn:

  • Potatis
  • Morötter
  • Lägg till andra rotfrukter om så önskas
  • 1 msk Dadelsirap
  • 4 msk rapsolja
  • 3 krm Salt
  • 3 krm Peppar
  • 1 st Limehalva

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela potatis i klyftor och skär upp rotfrukterna. Placera sedan dessa i ugnsform.
  3. Ringla över dadelsirapen, lime, salta & peppra. Häll på rikligt med olja för extra frasighet.
  4. Låt stå i mitten av ugnen tills både potatis och rotfrukter har mjuk kärna.
  5. Stek grönkålen till en frasig och krispig konsistens.
  6. Blanda grönkålen och de andra ingredienserna med köttfärsen i en bunke.
  7. Forma biffar och stek dessa i olja och smör till en gyllenbrun yta. Låt sedan gå färdigt i ugnen.
  8. Skiva chili, finhacka vitlök och blanda detta med sweet chilisåsen, gräddfil, salt och peppar i en mindre skål. Låt stå i kylen några minuter innan servering.
  9. Färdigt att servera!