Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttfärsbiffar med kantarellsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Kantarellsås

  • 1 schalottenlök
  • 2 skivor bacon
  • 200 g gula kantareller
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • timjan

Köttfärsbiffar

  • 500 g älgfärs eller nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk timjan
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör

Till servering

  • plommontomater
  • kokt mathavre
  • broccolibuketter

Så här gör du

  1. Kantarellsås: Skala och hacka löken. Skiva baconen i smala strimlor. Fräs lök och bacon i smöret i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt svampen och fortsätt fräsa tills vätskan är klar. Strö över mjöl och späd med matlagningsgrädden under omrörning. Smaksätt med tomatpuré, salt, peppar och timjan.
  2. Köttfärsbiffar: Skala och hacka löken fint. Blanda gul lök, älg- eller nötfärs, chilisås, timjan, ägg, salt och svartpeppar till en jämn smet.
  3. Hetta upp smöret i en stekpanna. Platta ut färsen i pannan till en stor biff. Sänk värmen något och stek den i cirka 3 minuter. Dela biffen i fyra delar. Vänd dem och stek färdigt på andra sidan i 3 minuter. Häll såsen i pannan mellan biffarna och låt den bli varm. Strö över lite färsk backtimjan och garnera med bladpersilja och en tomat.
  4. Servera biffarna med små plommontomater och kokt mathavre blandat med broccolibuketter.