Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttbullesmörgås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

2 mackor
  • 4 rödbetor
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 1/3 gurka
  • 1 msk ättikssprit 12%
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 1 msk finhackad bladpersilja
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk mjölk
  • 200 g blandfärs
  • 2 krm mald kryddpeppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 gul lök
  • 2 frallor
  • smör
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten ca 30 minuter. Skala, tärna och blanda med majonnäs och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva gurkan tunt på mandolin eller med en osthyvel. Blanda med ättika, socker, vatten och persilja. Krydda med en nypa salt och låt stå minst 10 minuter.
  3. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå 5 minuter.
  4. Blanda i färs, kryddpeppar, senap och riven lök. Krydda med salt och peppar. Rulla till köttbullar.
  5. Stek i smör ca 6-8 minuter.
  6. Rosta brödet i en torr stekpanna.
  7. Fyll frallan med rödbetssallad, köttbullar och gurka.