Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttbullar på spett

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 300 g nötfärs
  • 200 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 stor kokt kall potatis
  • 1 liten gul lök
  • 1 ägg
  • 3 msk filmjölk
  • 2 msk chilisås av ketchuptyp
  • 1 krm svartpeppar
  • 3-4 msk smör
  • 1-2 ros­marinkvistar, plockade blad

Apelsinhonungsglaze

  • 1 1/2 dl honung
  • 3-4 msk färskpressad apelsinsaft

Så här gör du

  1. Skala potatisen och löken, riv dem fint.
  2. Blanda färsen först med salt, sedan med potatis, lök, ägg, filmjölk, chilisås och peppar.
  3. Forma färsen med händerna till små köttbullar. Lägg bullarna på en vattensköljd skärbräda.
  4. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i köttbullarna, inte för många åt gången. Bryn runtom. Minska värmen, strö över rosmarinblad och efterstek köttbullarna utan lock 3 minuter.
  5. Smält honungen i en liten panna och blanda i apelsinsaften. Servera glazen till köttbullarna.