Köttbullar med sötpotatismos

Ingredienser
Köttbullar
- 500 g fläskfärs
- 1 äpple
- 1/2 dl ströbröd
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk kryddpeppar
- 1/2 msk timjan
- 1 1/2 tsk svartpeppar
- 3 tsk cayennepeppar
- 1 1/2 tsk salvia
- 1/2 tsk muskot
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk nejlika
- 1 tsk ingefära
- smör
Sötpotatismos:
- 3 stora sötpotatisar
- 3 dl fint strimlad vitkål
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 5 vitpepparkorn
- 1 lagerblad
- 2 1/2 dl tjock yoghurt
- 1 kryddmått muskot
- salt
- peppar
Så här gör du
- 1. Koka upp ättika, socker, vatten, vitpepparkorn och lagerblad.
- Slå lagen över vitkålen. Detta kan med fördel göras dagen innan.
- Riv äpplet.
- Blanda ihop alla ingredienserna till köttbullarna och låt det stå och svälla i 10 minuter.
- Skala sötpotatisen och dela den i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills sötpotatisen blir mjuk.
- Rulla köttbullssmeten till små köttbullar och stek dem i smör tills de är helt genomstekta.
- Vispa sönder den nykokta sötpotatisen med yoghurt, salt, peppar och muskot.
- Servera köttbullarna med sötpotatismoset och den picklade vitkålen!

Du kanske även gillar
Populära recept